Behandelingen


Een Reiki  behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen. Een Reiki behandeling kan je ervaren in de praktijk van Elvire. Of je kiest ervoor om een Reiki behandeling op afstand te ontvangen wanneer het reizen niet uitkomt. Een Reiki behandeling is absoluut zonder gevaar.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen. Een Reiki behandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ontvanger. Zaken die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau worden gedurende de behandeling weer in evenwicht gebracht.

Voor en na een Reiki behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Dit komt doordat herstel van het zelfgenezende vermogen altijd gepaard gaat met een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt komen weer los en worden door jouw organen verwijderd.

Wanneer je een persoonlijke Reiki behandeling krijgt word je op een behandeltafel behandeld. Hierbij blijft de ontvanger zijn of haar kleding aanhouden. De energie zal overal doorheen vloeien waar geen metalen omhulsel zit. Het is wel prettig als de kleding niet knelt zodat het makkelijker is om te ontspannen.

Elvire geeft de universele energie van Reiki door middels bepaalde handposities. Als de ontvanger het niet prettig vind om aangeraakt te worden, dan is dit geen probleem. Elvire kan bij de behandeling ook haar handen een paar centimeter boven het lichaam houden.

Het hele lichaam zal via een aantal punten worden behandeld door middel van handoplegging. Reiki kan je voelen. De één voelt tijdens de behandeling warmte of hitte. De ander kan een tinteling voelen. Zeker in het begin kan het zijn dat de ontvanger helemaal niets voelt. Door regelmatig behandelingen te ondergaan kan dit gevoel zich wel verder ontwikkelen.

Een volledige Reiki behandeling duurt 60 minuten. Het liefst wordt deze een aantal keer herhaald om het helingsproces beter te kunnen ondersteunen. Je kan de behandeling eventueel combineren met Bachbloesemremedies. Na de sessie volgt vaak een kort gesprek over hoe de behandeling is ervaren.

Magnified Healing

Magnified Healing is een zeer oud helingsysteem dat eerder alleen voor ver gevorderde spirituele leraren toegankelijk was en gebruikt werd. Doordat energetische veranderingen momenteel zeer snel plaatsvinden is er voor veel meer mensen behoefte aan een helingsysteem dat versneld helpt bij het opruimen van onze blokkades; waar, wanneer of hoe die dan ook ontstaan zijn. Magnified Healing is in 1992 aan Gisèle King en Kathryn Anderson doorgegeven via de opgestegen Dame Meester Kwan Yin om de mensheid op Aarde te helpen met haar spirituele vooruitgang. Zij is een lichtmeester die op verschillende manieren de mensheid spiritueel verder wil helpen. Zij staat vooral bekend om het verspreiden van Goddelijke Liefde en Genade en is in China en Japan de beschermvrouwe van zwangeren en hun ongeboren kinderen.

Magnified Healing, de naam zegt al een heleboel over wat je kunt verwachten: versterkte heling. Je voelt direct dat je met een enorme kracht werkt. Magnified Healing is een zeer krachtige en intense vorm van helen die op diepe niveaus werkt. De helende energie komt rechtstreeks uit de Bron en is zacht en liefdevol. Uniek aan Magnified Healing is dat je volledig één wordt met deze energie. Je bent dus niet slechts een kanaal waarbij je de energie doorgeeft, je word deze energie. Je hele systeem wordt op een lijn gebracht met de frequentie van deze energie waardoor je medeschepper bent van de heling die je brengt. Hierdoor kan zeer krachtige heling plaatsvinden, zowel bij jezelf als degene die je behandelt. In Magnified Healing werk je op vele niveaus tegelijk. Je heelt niet alleen op lichamelijk niveau maar je activeert en balanceert ook de chakra’s. Magnified Healing heelt ook aspecten van karma. Opvallend is ook dat de losgekomen energie direct getransformeerd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat de behandelde niet zelf de losgekomen energie hoeft af te voeren door middel van een reinigingsperiode. Magnified Healing werkt volgens een nauwkeurig vastgelegd protocol waarin beschreven wordt hoe je het proces van afstemming en heling uitvoert. Je werkt in een ceremoniële setting waarbij je de zuivere en hoge energieën waarmee je werkt bewust hardop aanroept. Wat kan Magnified Healing voor jezelf en anderen doen? Magnified Healing is een zeer snelle, krachtige en intense manier om te helen. Het brengt bewustzijn op alle niveaus en helpt je om blokkades los te laten. Een Magnified Healing behandeling brengt balans en harmonie en verbind je met je hart, de Aarde en het Goddelijke. Je kunt jezelf en anderen behandelen met Magnified Healing en je kunt het ook gebruiken om op afstand heling te brengen aan mensen, situaties en de Aarde. Een incidentele behandeling kan direct verlichting brengen en in het geval van regelmatige behandeling kunnen oude blokkades op diepere niveaus worden geheeld. De grote kracht van Magnified Healing ligt in de eenvoud, kracht en liefdevolle aanpak. (Tekst geschreven door Karin Scheepstra).

Magnified Healing fase 1 behandeling is een behandeling waarbij de ontvanger staat. Elvire raakt bij deze behandeling je hoofd aan en gaat bij je chakra’s langs. De ontvanger geeft antwoord op een vraag en zegt bepaalde teksten na. Energetisch verwijdert deze behandeling karma en een tekort aan liefde en herstelt het het DNA tot de oorspronkelijke 12 strengen. Duur van deze behandeling 15 min.

Magnified Healing Fase 3 behandeling is en behandeling waarbij Elvire en de ontvanger op stoelen tegenover elkaar zitten. Eerst wordt er met een intake bepaald waar heling nodig is. Elvire raakt het hoofd van de ontvanger aan bij de start. Dan mag degene de ogen sluiten en ontspannen blijven zitten. Tijdens deze behandeling worden de vijf lichamen geheeld. Ook worden specifieke plekken apart geheeld. Elvire raakt aan het einde van de behandeling de knieën en mogelijk andere plekken aan om de heling te bekrachtigen. Duur van deze behandeling 20-30 min.

Bachbloesemremedies

Dokter Edward Bach ontwikkelde in de jaren ’20 en ’30 van vorige eeuw 38 bloesemtincturen. Deze 38 Bach bloesems helpen om onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met onszelf.

Edward Bach, het levensverhaal

Edward Bach werd in 1886 in Wales geboren en wijdde zich in de jaren 1920-1930 aan medisch onderzoek. Als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van mensen, hun persoonlijkheid en hun gemoedstoestand. Bij zijn onderzoek zag hij dat emoties een merkbare invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zijn filosofie is dan ook de volgende: zolang ziel, lichaam en geest een harmonisch geheel vormen, kan niets ons deren.

Bach bloesem druppels in het dagelijkse leven

Volgens Bach komen onze gezondheidsproblemen voort uit negatieve gemoedstoestanden die hij heeft ingedeeld in 7 emotionele groepen:
* angst
* onzekerheid
* onvoldoende interesse in het hier en nu
* eenzaamheid
* overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
* moedeloosheid of wanhoop
* overbezorgdheid om het welzijn van anderen

Om de Bach bloesem remedies te kiezen die het best bij je persoonlijke gemoedstoestand passen, blijkt het van essentieel belang te zijn dat je kan aangeven wat je voelt. Vervolgens kan je dan werken aan het in balans brengen van de specifieke gemoedstoestand met de meest geschikte Bach bloesem.

Hoe gebruik je Bach bloesem druppels?

Bach bloesems zijn eenvoudig in gebruik. De kleine flesjes kunnen overal mee naar toe genomen worden. Zij kunnen ook door iedereen in het gezin gebruikt worden en zijn ook geschikt voor dieren. De originele Bach bloesems zijn natuurlijk en kunnen met een gerust gevoel langdurig worden toegepast. Ook in combinatie met andere behandelingen. Van de gekozen tinctuur doe je 2 druppels in een glas water, dit drink je in kleine slokjes en met tussenpozen op. De druppels kunnen ook puur op de tong gedaan worden. Voor het beste resultaat neem je de Bach bloesem remedies best viermaal per dag in. Voor een gecombineerd gebruik van meerdere Bach bloesem druppels, mogen van elke tinctuur 2 druppels gemengd worden in een mengflesje. Gebruik van dit mengsel minstens viermaal per dag telkens 4 druppels. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 7 verschillende bloesems te mengen. Bij acute en kortdurende gemoedstoestanden, bijvoorbeeld bij een zenuwachtig gevoel voor een examen, kunnen de Bach bloesems gedurende korte periode, één tot vijf dagen, gebruikt worden. De behandeling van langdurende gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld iemand die zenuwachtig is van aard, vraagt om een langdurige behandeling.