Reiki en Magnified Healing


Reiki is een heel oude geneesmethode door handoplegging, die eind 19de eeuw door Dr. Mikao Usui in oude Boeddhistische geschriften werd herontdekt. Het is een eenvoudige, natuurlijke methode waarmee de universele levensenergie (Reiki) of levenskracht via de handen van de ene persoon op de andere wordt overgedragen om te genezen.

Het woord Reiki komt uit het Japans en betekent Universele Levensenergie. Ze is de energie die in alles aanwezig is, zichtbaar of onzichtbaar. Rei = geest of ziel en ki = energie of levenskracht.

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen, behalve dat het kwalen geneest of vermindert. Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen.

Door levensenergie te laten stromen helpt het blokkades weg te nemen en boost hiermee het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Blokkades kunnen manifesteren op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau, en zorgen dat je energie niet goed meer stroomt. Als dat het geval is kan dat klachten geven op de verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.) Reiki pakt de oorzaak aan. Het ondersteunt je op de 4 niveaus en helpt je om weer in balans te komen. De behandelingen zijn in principe gebaseerd op handposities. Naast mensen kan het ook ingezet worden voor dieren en planten. 

Bij een reikibehandeling treedt  de reikibeoefenaar op als intermediair voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. De energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen. Het doorgeven van deze energie kan plaatsvinden door directe handoplegging of op afstand. Dit doorgeven van energie heeft een positieve invloed op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen.

Reiki is dus in feite niets meer dan het doorgeven en ontvangen van universele levensenergie. Doordat alles energie is, is het onbelemmerd doorstromen ervan onontbeerlijk voor een gezond en gelukkig leven. Een lichaam dat in balans is, is een gezond lichaam en Reiki herstelt die balans daar waar het nodig is. Je kunt het genezing noemen, of heling, of misschien ongrijpbaar. Als je je openstelt voor Reiki, zul je de werking ervan dagelijks kunnen ervaren. Het is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar wel een aanvulling er op.

Waar kan Reiki bij helpen

Lichamelijk:

Hoofd-, rug-, schouder-, nek- en buikpijn
Moeheid
Slapeloosheid
Stress
Burn-out
Overgevoeligheid
Chronische aandoeningen (psoriasis, eczeem, ziekte van Crohn)
Bij ernstige ziekten en aandoeningen kan deze therapie aanvullend (aan reguliere geneeskunde) werken

Emotioneel:
Rouwverwerking (baanverlies, dood, scheiding)
Depressie
Lusteloos
Relatieproblemen
Burn-out
Angsten
Traumatische ervaringen (seksueel misbruik / incest, auto-ongeluk)

Geestelijk:
Hooggevoeligheid
Onzekerheid, versterken van eigenwaarde
Vastgelopen zijn in het dagelijks functioneren
Ontwikkelen van intuïtie
Behoefte aan meer bewustwording

Magnified Healing

Magnified Healing is een zeer oud helingsysteem dat eerder alleen voor ver gevorderde spirituele leraren toegankelijk was en gebruikt werd. Doordat energetische veranderingen momenteel zeer snel plaatsvinden is er voor veel meer mensen behoefte aan een helingsysteem dat versneld helpt bij het opruimen van onze blokkades; waar, wanneer of hoe die dan ook ontstaan zijn. Magnified Healing is in 1992 aan Gisèle King en Kathryn Anderson doorgegeven via de opgestegen Dame Meester Kwan Yin om de mensheid op Aarde te helpen met haar spirituele vooruitgang. Zij is een lichtmeester die op verschillende manieren de mensheid spiritueel verder wil helpen. Zij staat vooral bekend om het verspreiden van Goddelijke Liefde en Genade en is in China en Japan de beschermvrouwe van zwangeren en hun ongeboren kinderen.

Magnified Healing, de naam zegt al een heleboel over wat je kunt verwachten: versterkte heling. Je voelt direct dat je met een enorme kracht werkt. Magnified Healing is een zeer krachtige en intense vorm van helen die op diepe niveaus werkt. De helende energie komt rechtstreeks uit de Bron en is zacht en liefdevol. Uniek aan Magnified Healing is dat je volledig één wordt met deze energie. Je bent dus niet slechts een kanaal waarbij je de energie doorgeeft, je word deze energie. Je hele systeem wordt op een lijn gebracht met de frequentie van deze energie waardoor je medeschepper bent van de heling die je brengt. Hierdoor kan zeer krachtige heling plaatsvinden, zowel bij jezelf als degene die je behandelt. In Magnified Healing werk je op vele niveaus tegelijk. Je heelt niet alleen op lichamelijk niveau maar je activeert en balanceert ook de chakra’s. Magnified Healing heelt ook aspecten van karma. Opvallend is ook dat de losgekomen energie direct getransformeerd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat de behandelde niet zelf de losgekomen energie hoeft af te voeren door middel van een reinigingsperiode. Magnified Healing werkt volgens een nauwkeurig vastgelegd protocol waarin beschreven wordt hoe je het proces van afstemming en heling uitvoert. Je werkt in een ceremoniële setting waarbij je de zuivere en hoge energieën waarmee je werkt bewust hardop aanroept. Wat kan Magnified Healing voor jezelf en anderen doen? Magnified Healing is een zeer snelle, krachtige en intense manier om te helen. Het brengt bewustzijn op alle niveaus en helpt je om blokkades los te laten. Een Magnified Healing behandeling brengt balans en harmonie en verbind je met je hart, de Aarde en het Goddelijke. Je kunt jezelf en anderen behandelen met Magnified Healing en je kunt het ook gebruiken om op afstand heling te brengen aan mensen, situaties en de Aarde. Een incidentele behandeling kan direct verlichting brengen en in het geval van regelmatige behandeling kunnen oude blokkades op diepere niveaus worden geheeld. De grote kracht van Magnified Healing ligt in de eenvoud, kracht en liefdevolle aanpak. (Tekst geschreven door Karin Scheepstra)